2017. december 26., kedd

ÜNNEPI KÖRKÉP

Karácsony alkalmából idén a hagyományos szobrokat tartalmazó Betlehem mellett egy másik Betlehemi istálló is található templomunkban. Az ambó előtt került elhelyezésre az az alkotás, mely a közösségünkhöz tartozó gyermekek adventi készületének eredménye. Minden gyermek más-más szereplő figuráját készítette el az adventi időszakban, melyekből az egyik anyuka állította össze a Betlehemi istállót. 

Szenteste megérkezett templomunkba a Betlehemi Láng is. Erről gyújtottuk meg a gyermekek mécseseit a karácsonyi műsorban, majd pedig a szentmisén az oltárgyertyákat, és az ünnepek alatt a híveknek is volt rá lehetőségük, hogy mécsesekben hazavigyék otthonukba a lángot. 

Nagykarácsony napján, december 25-én délelőtt Szandai Robi akolitus vezetésével ünnepi igeliturgián vettünk részt. 


Karácsony másnapján, december 26-án délelőtt Róbert atya mutatta be az ünnepi szentmisét Szent István vértanú emlékezetére. 
A szertartás elején az atya megáldotta azt a négy képet, amelyeket kántorunk családja ajánlott fel a templom számára. A képek a Szent Család, a Szentháromság, továbbá Jézus Szíve és Szűz Mária szíve témakörében készültek. Templomunk belső terének kialakítása nem alkalmas arra, hogy a falakon képeket helyezzünk el, így mindig az aktuális ünnephez kapcsolódó kép kerül majd be a templomtérbe - jelenleg tehát a Szent Családot ábrázoló -, ez is hozzásegít majd minket ahhoz, hogy figyelmünket mind jobban az adott ünnepre tudjuk fordítani. Hálásan köszönjük a képek felajánlását!





A szentmisét Róbert atya a facebookon keresztül élőben közvetítette. Aki nem tudott részt venni, az alábbi elérhetőségen megnézhet a felvételt: 















Nincsenek megjegyzések: